28 lutego 2015 r. w świetlicy wiejskiej w Warpunach spotkaliśmy się z grupką mieszkańców kilku miejscowości z terenu gminy Sorkwity, którzy zainicjowali utworzenie stowarzyszenia na rzecz lokalnego rozwoju. Rozmawialiśmy o celach i kierunkach działań tworzącej się organizacji, o zasobach i potencjale, który drzemie w lokalnym środowisku, a także o zagadnieniach formalno-prawnych, zarządzaniu oraz potencjalnych źródłach finansowania stowarzyszenia.

Spotkanie miało charakter po części szkoleniowy, po części doradczy, a po trosze było okazją do wymiany opinii i doświadczeń na temat działalności społecznej. Przebiegało w miłej i konstruktywnej atmosferze, w której nie brakowało humoru, entuzjazmu i chęci zdobywania wiedzy. A ponieważ w organizacji pozarządowej najważniejsi są ludzie otwarci, pozytywnie nastawieni, z motywacją do działania i uczenia się, wierzymy, że inicjatywa mieszkańców Warpun i okolicznych miejscowości zakończy się sukcesem. Trzymamy kciuki!

DSC06058DSC06063